Beach Full Day na Orlíku

28.08.2009 17:21

Beach Full Day na Orlíku

(zdroj: www.speedminton.sk)

Dvadsiateho druhého augusta speedmintonová partia okolo Stana Azora zorganizovala v športovom areáli Orlík pri Zvolene zatiaľ najväčší speed badmintonový turnaj na piesku. Super prostredie, počasie a organizácia sľubovala silné športové a neskôr sa ukázalo, že aj spoločenské zážitky. Na piesku je asi všetko euforickejšie a znova sa potvrdilo, ze takýto povrch je pre speed badminton asi najväčšie "žrádlo", aj keď už lieta vo vzduchu Pištova myšlienka vymeniť štvorcové kurty za dva okrúhle bazény:-)). Turnaj bol výborným miestom na spoznávanie sa hráčov a je len škoda, ze bystrický discoclub Capitol nie je väčší:-)). Prinášame Vám stručné resumé turnaja z klávesnice Stana Azora:  

Napriek rôznym predpovediam o počasí sa ráno od ôsmej začali schádzať hráči do areálu Orlík. Od hráčov, ktorí majú už čo - to v speed badmintone odohrané až po chalanov ako Ešky a Saj, ktorí boli na priehrade na stanovačke a len v piatok si na plote prečítali plagát. Aj vďaka nim panovala už od rána dobrá nálada. Tú nám nepokazilo ani počasie, pre ktoré sme na necelú hodinu turnaj prerušili. Bolo to však v ideálnom čase - cez obed, hráči sa mohli v pokoji najesť a nemuseli striehnuť či ich organizátori nebudú volať na ihrisko. 

V mužskej kategórii sa zaregistrovalo 32 hráčov. Hralo sa upraveným švajčiarskym systémom na 4 kolá. Od prvých zápasov potvrdzoval dobrú formu Bagačka, ale aj Biro, Schmidtmajer či bratia Maruščákovci. Hralo na dva hrané sety aby sa zápasy nepredlžovali prípadnými tie-breakmi. Vo viacerých zápasoch sa preto zrodili často spravodlivé remízy. Po 4. kole bolo 9 hráčov so zhodným počtom bodov a muselo rozhodovať skóre. Pomyselný čierny Peter ostal v rukách Stana Azora, ktorý po 4. kole spadol zo 4. na 9. miesto a napriek tomu že na turnaji neprehral ostal pred bránami play off. V nich už začali tuhé súboje o medailové umiestnenia. Víťazom sa stal Matej Bagačka, čím potvrdil postavenie slovenskej mužskej jednotky keď vo finále zdolal Andyho Schmidtmajera. Na bronzovú priečku sa dostal Igor Maruščák po súboji s Marekom Birom. Podľa poradia po 4. kole sa hrali ešte súboje o konečné umiestnenie. Na tie však niektorí hráči nenastúpili, preto padli nižšie priečky, ako by im patrili, keby sa ich zúčastnili. 

V ženskej kategórii bolo 7 hráčok, kvôli zraneniu lakťa sa na súboje len túžobne pozerala slovenská ženská trojka Anna Kopisová. Ženy hrali v spoločnej skupine, každá s každou. Očakávaný bol hlavne súboj rebríčkovo najvyššie postavených hráčok – Kristíny Heškovej a Zuzany Sninskej. Lós ich spojil hneď v prvom súboji. Ten sa skončil nerozhodne 1:1 ale zaváhanie Sninskej v súboji so Školníkovou (1:1) pomohlo k 1. miestu Heškovej. Na treťom mieste skončila Ľubica Beňová.

 
 

Turnaj nám priniesol okrem športového vyžitia aj možnosť nadviazania nových a utvrdzovanie starých speed kontaktov. Najbližším výsledkom sobotňajšej akcie bude možnosť si zahrať speed badminton na piesku v areáli Orlík. Ten ho zahrnie do ponuky ku plážovému volejbalu a futbalu. 

Takže ďalšia vydarená speed akcia za nami a môžeme sa tešiť na ďalšie – prezentácie pre verejnosť v Prešove na kúpalisku PLAZA BEACH Solivar 25. augusta a 1. septembra v Krupine v CVČ alebo na plánovaný septembrový turnaj v NTC v Bratislave.

 

Konečné poradie ženy:

  1. Kristína Hešková

  2. Zuzana Sninská

  3. Ľubica Beňová

  4. Iveta Štrajáneková

  5. Miroslava Školníková

  6. Gabriela Birošová *

  7. Dominika Zorvanová

Konečné poradie muži:

  1. Matej Bagačka

  2. Andrej Schmidtmajer

  3. Igor Maruščák

  4. Marek Biro

  5. Rado Sninský

  6. Miro Maruščák

  7. Tóno Siažik

  8. Tibor Štrajánek

  9. Stano Azor

  10. Štefan Vaško

  11. Dano Azor

  12. Lukáš Urblík *

  13. Milan Zorvan

  14. Róbert Morháč

  15. Tibor Nešťák

  16. Ján Beracko

  17. Andrej Ostrihoň

  18. Ján Orolín

  19. Pavlovský

  20. Slawo Ciglan

  21. Martin Kovalančík

  22. Erik Vodhánel

  23. Maťo Vaško

  24. Saj

  25. Tomáš Benc

  26. Miňo Mojžiš

  27. Rastislav Lányi

  28. Ešky

  29. Roman Kopis *

  30. Matej Tóth

  31. Pavol Prekop

  32. Peter Prekop

     

     

    * Na tomto turnaji sa zúčasnili aj naši členovia.